Image
Image

Ontspanningsmassage

Image

Ontspanningsmassage

In mijn praktijk geef ik massages voor ontspanning van lichaam en geest.

Reeds 20 jaar heb ik verschillende massagetechnieken opgedaan waaronder; drukpunt massage, intensieve –rug- nek- en schoudermassage, hoofdmassage en voetreflexmassage. De massage wordt gegeven op basis van Aromatherapie volgens een holistische benadering.

Voor een ontspanningsmassage worden verschillende technieken uit verschillende massagevormen toegepast. Enkele voorbeelden hiervan zijn: klassieke massage, dynamische massage, strekkingen, diepe bindweefselmassage en energetische massage.

Een ontspanningsmassage heeft als doel om spieren, weefsel en gewrichten te ontspannen. De energie die vastzit weer te laten stromen zodat blokkades die in het lichaam vastzitten, worden losgelaten. Het denken kan weer tot rust komen waardoor de verbinding tussen het lichaam zich kan herstellen.

Onderzoek toont aan dat massage een doeltreffende manier is om je zowel fysiek als mentaal beter te voelen. De aanrakingen en knedingen zorgen er ook voor dat het stofje oxytocine in je lichaam wordt aangemaakt en dit stofje vermindert stress en creëert een gevoel van verbondenheid en vertrouwen.

Daarnaast werk een ontspanningsmassage ook door in de balans van het lichaam als geheel waardoor je weer goed contact kunt maken met je lichaam en je gevoel waarbij overtollige spanningen en stress kunnen worden afgevoerd en de balans tussen lichaam en geest zich kan herstellen. Blokkades kunnen worden opgeheven en energie zich vernieuwd en kan gaan stromen.

Een ontspanningsmassage duurt 60 minuten.

Image

Ontspanningsmassage

Image