Image
Image

Aromatherapie

Image

Aromatherapie

AROMATHERAPIE: KUNST, WETENSCHAP EN TRADITIE

De kunst van aromatherapie ligt in het gebruik van essentiële kruidenoliën om daarmee schoonheid en welbehagen te herstellen. De Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen met gebruikmaking van Essentiële oliën.

WAT ZIJN ESSENTIËLE OLIËN?

Essentiële oliën, zijn zuivere oliën onttrokken uit: wortels, stengels, stammen, bladeren, bloemen en vruchtenzaden van planten.
Deze oliën worden aan het planten materiaal onttrokken d.m.v. persen, destillatie, enfleurage of maceratie. Dit gebeurd om de levenskracht, die zij bevatten, zoveel mogelijk te behouden. Een essentiële olie is een olieachtige substantie dat ook sporen van harsen, vetten, vitaminen en ander planten materiaal bevat. Etherische of essentiële oliën hebben een diep doordringende werking op de huid en ontspannen lichaam en geest.

Essentiële oliën worden gebruikt in bijvoorbeeld: kompressen, pakkingen, maskers, baden en deelbaden, dampapparaten, inhaleringsapparaten, alle massagevormen, stoombaden, sauna en via verdamping in een geurverspreider om de onaangename geuren te vervangen door welriekende, stimulerende, kalmerende of desinfecterende aroma’s.

Aromatherapie is persoonsgericht en afgestemd op zaken als huidtype en gemoedsgesteldheid van het individu. Essentiële oliën gedragen zich zodanig dat dit evenwicht wordt gehandhaafd dan wel wordt hersteld. Eenmaal opgenomen door de huid of inhaleren komen de aftreksels in de bloedsomloop, nestelen zich in dat deel van het lichaam waar zij het meest nodig zijn en herstellen het evenwicht.

AROMATHERAPIE

Image